En sångare i vår trädgård

Den här lilla vännen fick jag se i vår gran utanför köksfönstret medan jag lade ut föregående inlägg och hägern. Skulle tippa på att det är en trädgårdssångare men är lite osäker. Lägger den i den oräknade kategorien av ”okänd fågelart” tills jag får ett expertutlåtande.

EDIT: Nya rön: den lilla pippin skulle kunna vara en grå flugsnappare enligt Brolinfoto. Jag håller nog med och sätter en artstämpel på fågel no 51: Grå flugsnappare!

Fotat i trädgården den 6 augusti 2012

Då var det hägrande målet nått!!!

I går kväll såg jag en märklig trana som svävande över vår trädgård. Hann inte titta närmare på den just då tyvärr. Men i morses när jag kom ned såg jag den genom köksfönstret och insåg ganska snabbt att det där inte var en trana utan min fågel no. 50!!! Hade jag befunnit mig i London hade jag förmodligen tagit ett GULD för jisses vad snabbt jag flög i sandalerna och ut i trädgården. Hägern slog sig ned i en al en liten stund och poserade inför den ivrige fotografen.

I min simpla fågelbok så står det bara ”häger” men om jag fattat det hela rätt så är det fullständiga namnet ”gråhäger”.

Så underbart att äntligen ha nått målet! Det har varit en väldigt lärorik resa och den största uppenbarelsen är insikten om hur många olika arter det finns bara i vår trädgård. Av de 50 fåglar jag hittills fotograferat har 33 arter setts i eller från vår tomt. Fyra av de åretstående bara ett par hundra meter härifrån. Sen återstår ett par oidenifierade arter som ligger under kategorin ”okänd fågelart”. Tar tacksamt emot hjälp med artbestämning av dessa.

Men även om målet i utmaningen är nått så är siktet fortfarande inställt på nya fågelarter. Det finns ju ett par hundra arter kvar att plåta… :)

Fotad från trädgården den 6 augusti 2012.