En efterlängtad mes på självaste julafton

På mellanstadiet fick vi var sina små fågelböcker inför en utflykt till Hornborgasjön. Denna lilla fågelbok använder jag fortfarande även om den egentligen är ganska dålig. När man öppnar boken är det ett uppslag som gärna vill komma upp. På ena sidan visas en söt liten fågel med vita, svarta och lite rosafärgade fjärdrar. Som liten ville jag såååå gärna se den söta lilla stjärtmesen och satt ofta och tittade på dess sida i min fågelbok.

Givetvis finns denna längtan efter att få se en stjärtmes fortfarande kvar. Igår, på självaste julafton, dök den äntligen upp! Hann tyvärr inte få någon bild på dem när de var utanför fönstret hos mina svärföräldrar, men även om bilden nedan är tagen på väldigt långt avstånd så går det ju inte ta miste om vilken fågel som gästade oss strax innan tomten :)

Fotad i Barnarp den 24 december 2012

En hård knäck i trädgården!

Förra veckan fick jag syn på en ny fågel vid fågelmatstationen medan jag pratade i telefonen. Försökte få fram kameran under tiden jag snackade, men tyvärr saknar jag det där anlaget som gör att man kan göra två saker samtidigt. Så när jag pratat färdigt hade fågeln flygit sin väg och jag glömt bort vad det var för fågel… En total blackout alltså! Det enda jag kom ihåg var att den var större än en talgoxe och hade ganska distinkta färgfält… Lätt, va!?!

Men idag dök den upp igen och nu hann jag fånga den på bild. Givetvis genom köksfönstret ut i en mulen vinterdag. Men visst ser man ganska tydligt att det är en stenknäck vi har på besök?

Fotade genom köksfönstret den 10 december 2012