esthers avkommor

Natten till fredagen den nionde september 2005 fick jag vara med om det häftigaste hittills i mitt liv (att föda egna barn var mest smärta). Min lilla Esther hade haft ett lyckat karbesök i början av juli som snart skulle resultera i de underbaraste små liv. När Esther, precis innan den första ungen damp ned, klamrade sig fast runt min arm och tittade med en djup blick rätt in i mina ögon, fick jag först så himla dåligt samvete. Det var första gången jag upplevde att någon litade fullständigt på mig. Och denna någon var min älskade katt. Men jag kände att jag skulle svika min lilla vän. Trots att jag slukat all information jag kunnat få tag på om kattfödslar, var jag inte tillräckligt förberedd. Nu skulle det hända på riktigt. Allt som jag tidigare bara sett i bokstäver skulle nu hända i en flyttlåda rätt framför ögonen på mig… LIVE!

Men lyckligtvis fanns det någon som var desto mer förberedd. Den blivande modern själv! Min roll fick bli navelsträngsklippare. Men när den fjärde och sista ungen kommit ut så var den unga modern så slutkörd att jag, tillsammans med Esthers syster Selma, även fick ta hål på blåsan och torka det lilla knytet.

Tyvärr förlorade vi Esthers förstfödda son efter en vecka så resulatet av Esthers förlossning blev tre små vildar; Fnittra, Finess och Flanders. De är födda under Marianne Erikssons uppfödning och har fått stamnamnet Brunnbäckens.

Finess – Flanders – Fnittra

far:
EC Genipurr of Wonderlove
aby n
mor:
Brunnbäckens Bachue
aby n

Brunnbäckens Fnittra

EC Brunnbäckens Finess JW


IC Brunnbäckens Flanders