Roande solkatt

Visst! Ibland är kombinationen fyra katter + ett liten barn ganska jobbig. Särskilt eftersom våra fyra katter inte alltid är sams och de båda honorna lägger små protesthögar på väl utvalda ställen emellanåt av olika anledningar…

Men barn och katter har så mycket glädje av varandra! Och mer utbyte lär de bli ju äldre Ludde blir! Även om Gilbert och Thelma är de som gosar mest med Ludde så är nog Arvid den som ser mest potential i Ludde. Det kommer nog bli en hel del spring på de två framöver. De leker redan nu en hel del tillsammans men än så länge är det ju inte så lätt med kommunikationen dem emellan :)

Måste bjuda på ett litet videoklipp som vi spelade in i slutet av maj när Ludde var 8,5 månad. Huskatterna Arvid och Thelma jagar en solkatt från en kökskniv. Ludde tycker det är såååå roligt när katterna busar.

Sommarnätter

Två veckor har gått sedan midsommar. Bara två veckor!!! Det känns som det var en månad sedan. Minst… Vanligtvis brukar tiden flyga iväg och man vet inte riktigt vad man gjort av den. Men det har varit ett par riktigt jobbiga veckor. Alla småbarnsföräldrar brukar klaga på sömnbristen. Nu VET jag vad de pratar om… De sista två månaderna har varit tuffa, men de sista veckorna snudd på outhärdiga. Upp och trösta en gång i timman och minst ett längre gråtpass om en till två timmar. Och jag som klagade när pojken skulle äta varannan timma om natten…

Gubben har sovit i annat rum och jag har passat på att sova lite om dagarna när Ludde sover. Men det innebär ju att man inte får någon egentid överhuvudtaget och det blir svårt att orka ge Ludde den uppmärksamheten han behöver om dagarna. Men, det vänder! Det är jag övertygad om.

I förmiddags tyckte jag mig se ett litet risgryn i överkäken :) Tadam! Där har vi det! Inte konstigt om det har varit svårt att sova.