Julpyntat och (nästan) klart!

Nu är huset nästan färdigpyntat! Men julpntning innebär ju inte bara att man plockar fram julsakerna. Man måste ju plocka bort sakerna som upptar hemmet resterande tid av året. Har till exempel hängt upp de gamla julgardinerna men ovanpå de ”vanliga” gardinerna… Kanske lite bakvänt men jag ville få julstämning NU!

Vår lussekatt Thelma hjälper till att bidra med julstämningen här hemma :)

Det går annars väldigt fort att pynta vårt hus. Exempelvis har vi bara tio tomtar i våra ägor. De tar tio minuter att placera ut… Det som tar tid är adventsljusstakarna och stjärnorna. För varje år gör jag nya skarvsladdar för att få ström till ljusen men nästa år har dessa givetvis försvunnit. Funderar på om jag har gjort en skarvsladdslåda någonstans. Det vore typiskt mig. Var sak SKA ha sin plats. Men det kan vara lite svårt att komma ihåg var…

Roande solkatt

Visst! Ibland är kombinationen fyra katter + ett liten barn ganska jobbig. Särskilt eftersom våra fyra katter inte alltid är sams och de båda honorna lägger små protesthögar på väl utvalda ställen emellanåt av olika anledningar…

Men barn och katter har så mycket glädje av varandra! Och mer utbyte lär de bli ju äldre Ludde blir! Även om Gilbert och Thelma är de som gosar mest med Ludde så är nog Arvid den som ser mest potential i Ludde. Det kommer nog bli en hel del spring på de två framöver. De leker redan nu en hel del tillsammans men än så länge är det ju inte så lätt med kommunikationen dem emellan :)

Måste bjuda på ett litet videoklipp som vi spelade in i slutet av maj när Ludde var 8,5 månad. Huskatterna Arvid och Thelma jagar en solkatt från en kökskniv. Ludde tycker det är såååå roligt när katterna busar.