Konsten att medicinera en katt…

Jag har aldrig förstått vad folk pratar om när de påstår att det är stört omöjligt att ge sin katt medicin. Kanske för att vi har med abessinier att göra 😉 Tack och lov så är de flesta mediciner för djur i dag väldigt välsmakande och man behöver inte längre gömma maten i messmör eller skinkost. Idag behöver man inte ens ropa på katten när det är dags för nästa dos. Den kommer springande självmant när du närmar dig medicinskåpet. Ja, så är det här hemma i alla fall. Kanske har du en annan erfarenhet?

Försökte spela in hur det går till när vi ger katterna medicin här hemma. Tyvärr glömde jag att lägga mobilen ned… Huvudrollsinnehavaren är Esther som får Loxicom (typ Metacam) och Gilbert har statistrollen som avundsjuk kisse.

Om någon undrar varför Esther får Loxicom så är det på grund av urinvägsproblem. Antar att det orsakas av stress…

Esther på promenad

Idag har en mycket nöjd liten tjej fått vara med mig ute i trädgården och skita ned sig hur mycket som helst! Hon var tokkär i mig… tills vi kom in och jag slängde in henne i duschen. Själva duschandet i sig var väl inte så tokigt. Även om det är lite blött så är det ju ändå varmt och skönt och man fick massa uppmärksamhet. Men efter duschen… Då tog kärleken slut!