Vår trädgårds baksida

Vi kallar den del av trädgården som vetter mot vägen för ”baksidan”. Det kanske inte är helt självklart men på andra sidan huset finns entrén och det känns naturligare att kalla den sidan för ”framsidan”. Vår baksida utgör den största delen av trädgården och består mestadels av något vi kallar gräsmatta 😉 I gräsmattan växer det några buskar och träd samt öar av perenner. Allt utslängt till synes lite hipp som happ. Eftersom vi i princip aldrig befinner oss på baksidan så har vi heller inte brytt oss något vidare om växterna och har heller lite dålig koll på vad som växer där.

I helgen tror jag dock att vi fick till namnet på en av buskarna. Satt nämligen och funderade över vilka träd som skulle kunna passa här hemma och slank in på en sida som visade en bild på en manchurisk valnöt då en liten polett trillade ned. -Ahaaa!

Kan det vara manchurisk valnöt tro? En väldigt misskött sådan i så fall. Hos oss är den mer en liten buske än ett träd. Varje vinter går några grenar av eller blir rådjursmellanmål och varje vår när de första löven spruckit ut kommer frosten och dödar allt grönt. Men den repar sig och nya löv tittar snart fram. Trots buskens hårda liv så blir den allt lite större för varje år. Men ett träd… Nä, det kommer den nog inte bli i detta liv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>