Remontering

Ordet remontera betyder att fortsätta blomma utöver den för arten vanliga tiden eller att blomma om. Rosor är väl den vanligaste växten man tänker på när man pratar om remontering. Sen händer det ju att växter tillfälligt remonterar. Tidigare år har vi haft aklejor som blommar på hösten. I höst blommar det klematis och stor ormrot.

Våra klematis Jackmanii blommade i augusti men det ena exemplaret fick för sig att blomma om nu i oktober.

Stor ormrot blommar vanligtvis i juni-augusti. Efter blomningen i augusti grävde jag upp ormroten och nu i oktober står den i full blom igen! Hoppas den inte tar ut sig till nästa år…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>