Bigcat Loser

Vi har påbörjat ett litet projekt här hemma: ”Bigcat Loser”. Det är inte lätt att banta EN katt när man har flera katter i familjen. Vi har funderat länge på hur vi ska gå tillväga då Arvid MÅSTE gå ned i vikt. I början av oktober vägde han 7,4 kg. Oroväckande! Sen gör det ju ingenting om Thelma och Gilbert tappar lite hull också. Esther har däremot inget att ta av. Bantningsmat känns som en sista utväg…

Sedan i våras får Esther ett eget foder som hjälper henne att slappna av. Hon har haft väldiga problem med stress men hennes specialmat har gjort att hon kräks mindre, slipper stressrelaterade hudproblem och är allmänt trevligare mot de andra katterna. För att Esther ska få ha sin mat i fred har hon fått äta instängd i ett köksskåp. Det låter kanske lite groteskt men hon har aldrig klagat. Detta gav oss en idé om att ge alla katterna var sitt köksskåp.

Sagt och gjort! Nu har katterna fått var sina köksskåp så vi kan styra exakt hur mycket och vilket foder de får i sig varje dag. Eftersom jag är hemma för det mesta så får de äta när de vill och inledningsvis även hur mycket de vill. Och vi startade med fodermängd enligt tillverkaren. Hittills har ingen på långa vägar ätit upp hela sin dagsranson.

De fyra deltagarna i projektet  är:

ARVID

Startvikt: 7,2 kg
Målvikt: 6,0 kg
Fodermängd: 70 g

THELMA

Startvikt: 4,9 kg
Målvikt: 4,1 kg
Fodermängd: 60 g

GILBERT

Startvikt: 4,3 kg
Målvikt: 3,8 kg
Fodermängd: 60 g

ESTHER

Startvikt: 2,5 kg
Målvikt: 2,5 kg
Fodermängd: Obegränsat i småportioner

 

2 reaktion på “Bigcat Loser

    • Hej Anna!
      Oj, lever efit fortfarande!? Då måste jag haka på igen! Läste att nästa efit-dag är redan på lördag. Ska satsa på den! :)

      Ska testa det där med bestämda mattider! Hittills har katterna fått äta när de vill och det blir nog minst fem gånger per dag. Ska försöka minska det till tre gånger. Ska snart göra en utvärdering av projektet så här långt. Motion är nog en av bitarna som fattas. Som tur är så är katterna här hemma väldigt lekfulla så det är oftast inga problem att få igång dem. Och det där med att gå ut i sele vore ju ingen dum idé. Ska testa idag och det går att kombinera barnvagn med katt i sele. Kanske blir lite knivigt…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>