Återhämtad från trädgårdsdeppen

All ångest över sliden och att vi på grund av denna inte kan göra vad vi vill på några år med den delen av trädgården som både syns och används mest fick mig nog helt enkelt att bli lite trädgårdsdeppad. Kände en stor mörk tyngd i kroppen varje gång jag läste en blogg eller tidning som handlade om trädgård. Så jag lade helt enkelt allt som har med trädgård att göra åt sidan för ett tag. Det hann nog bli tre nummer av Allt om trädgård liggande olästa…

Men sen kom våren och med den givetvis parksliden.

parkslide4

MEN! Den har inte utbrett sig mer. Möjligtvis tvärt om. Vi har klippt och klippt men inte använt något gift under sommaren. Vi har pratat om att använda RoundUp men jag är ytterst tveksam till användande av kemikalier i trädgården. Dessutom har jag läst att RoundUp inte tar kål på parksliden…

Ska bli spännande att se vad som händer nästa säsong. I den del av trädgården där vi lagt två lager med presenningar över sliden har det inte kommit upp något! Givetvis måste presenningarna ligga kvar ett par år till. Men det är ingen del av trädgården vi använder så det spelar ingen roll. Bara vi får bort sliden.

ros

Men med våren kom även små ljusglimtar. Till exempel rosen nere i ruinen, som jag skrev om HÄR, frös visserligen ner ganska kraftigt i våras men den tog sig och blommade ännu mer i år. Första året vi bodde i huset (2010) kom där bara upp en liten liten pinne. Andra sommaren kom en lite längre pinne och en liten ensam ros. Förra året kom ett tjugotal blommor och tre långa grenar! I år kom ännu fler blommor! Rensade allt ogräs runt om och gödslade lite så får vi se om den mår ännu bättre nästa år. Tyvärr är jorden runt rosen alldeles stenhård och full med ogräsrötter så jag vet inte om man ska gräva upp rosen och fylla på med ny jord…?

Tror att det är en gammal hederlig Flammentanz. Det vore troligt med tanke på att det i övriga trädgården mestadels växer väldigt vanliga trädgårdsväxter.

Följ min blogg med Bloglovin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>